Photograph: Magnus

Braunstein Distillery

Braunstein Distillery, 10.0 out of 10 based on 1 rating

About the distillery

VN:RO [1.9.18_1163]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

October 5th, 2010

Kort intro:
Destilleriet Braunstein bygger på ideen om at lave whisky og spiritus af så høj klasse, at vi medvirker til at sætte Danmark på verdenskortet.

Velkommen:
Destilleriet Braunstein ligger idyllisk på Køges hyggelige indre havn, som emmer af atmosfære og sjæl. Døren er altid åben, og med vores besøgscenter, rundvisninger, bryggeri, destilleri, whiskybibliotek, whiskyambassade og fadlager, er vi nok et besøg værd. Kommer du med S-toget, kan du se vores facade fra perronen på Køge Station. Herfra er der kun tre minutters gang til vores domicil på Carlsensvej 5.
Du er altid velkommen hos Braunstein!

Drømmen om Dansk Whisky:
Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky – og når man ser dagen gry med en fiskestang i hånden. Brødrene Claus og Miachel Braunstein er passionerede fluefiskere, og det var under deres fisketure langs de smukke skotske floder, og med lommelærken i hånden, at idéen til at udvikle og fremstille en dansk whisky som en unik smagsoplevelse opstod.

Det faktum, at danskere ikke har opfundet whiskyen, forhindrer os imidlertid ikke i at arbejde på at raffinere den, udvikle den og medvirke til at perfektionere den.
I Danmark har vi en række unikke kompetencer og fysiske rammer, som gør, at vi evner at byde konstruktivt ind i denne proces.
F.eks.:
• Vores erfaring med anvendelse af økologiske råvarer af højeste kvalitet.
• De unikke fadlagringsmuligheder i kalkgrotter på Stevns Klint lige ud til Køge Bugt
med sundets gus og luftfugtighed.
• Braunsteins samarbejde med Det Grønlandske Hjemmestyre omkring udviklingen af
faciliteterne til at udvinde verdens reneste vand, af den op til 130.000 år gamle indlandsis, og anvende det i destilleringen af eksklusive whiskyer.

På Destilleriet Braunstein har vi en perfektionistisk tilgang til alle aspekter af produktionen.
De fornemste råvarer, et helt nyt destilleri, kompromisløshed i processen, hysterisk pertentligt udvalgte fade og ideelle lagringsfaciliteter udgør rammerne.

Historien:
I respekt for omfanget og karakteren af opgaven – at ville lave whisky i absolut verdensklasse – valgte de to brødre, Michael og Claus Braunstein, at starte med at etablere et i dansk perspektiv kvalitetsmæssigt og teknologisk set unikt mikrobryggeri. Den første målsætning var simpelthen at brygge Danmarks bedste lagerøl. På den måde ville de høste uvurderlige erfaringer med udvælgelsen af og arbejdet med råvarerne og med produktionsprocessen ved i første omgang øl og senere whisky.
Efter fire års hårdt arbejde lå rammerne for etableringen af Destilleriet Braunstein klar i 2007.